Nyt hovedsponsorat hjælper Cimbria på rette vej

En sponsoraftale med Verdo skal være med til at styrke Randers Cimbrias talentudvikling og sikre kursen tilbage mod toppen af dansk basket.

13823671-nyt-hovedsponsorat-hjlper-cimbria-p-rette-vej---1

31-årige Chris Nielsen er billedet på, hvad man gerne vil opnå i Randers Cimbria. En lokal knægt, der har fået sin basketopdragelse i klubben, og som – kun med en enkelt afstikker til Bakken Bears – har forsvaret klubbens farver i Basketligaen i en årrække. 16-årige Anton Lønstrup Hansen er et af de seneste skud på stammen af spillere fra egen avl. Han kan allerede skrive 10 ligakampe på sit cv, og sammen med Meho Mesic tegner han Cimbrias yngste håb for den kommende sæson. Griber de to unge herrer chancen på førsteholdet, er en del af Cimbrias plan opfyldt, og følger de i Chris Nielsen fodspor og ender som profiler på holdet, er headcoach og bestyrelsesmedlem Morten Hansen en glad mand.

Men her skal det ikke stoppe.

Målet er nemlig, at sideløbende med ambitionerne om at blande sig i landets fineste basketselskab -en ambition, der kræver indkøb af amerikanere og andre profiler – hvert andet år vil være i stand til at sende en eller to spillere fra egne ungdomsrækker op på førsteholdet.

Det mål føler Morten Hansen nu, at man har fået gode betingelser for at opfylde, da man mandag for første gang i mange år kunne præsentere en regulær hovedsponsor, da han og Mia Toft Møller fra Verdo gav hånd på en aftale, der gælder for to år – dog med en option på at træde ud efter første år.

Blåstempling

Morten Hansen glæder sig over sponsoraftalen, som han håber kan være med til at øge interessen fra andre eventuelle sponsorere.

»Jeg ser det som en blåstempling af vores arbejde, at et firma som Verdo indgår en aftale med os. Det viser, at Randers Cimbria er en klub, der er værd at bruge sponsorkroner på. Jeg ved godt, at vi er nummer fire holdsport her i Randers, men vi gør tingene på en lidt anden måde end så mange andre steder, og kan stadig tilbyde et godt produkt,« siger Hansen, mens Mia Toft Møller også ser frem til samarbejdet.

»Vi ser Randers Cimbria som et godt lokalt initiativ, og er glade for at være blevet en del af holdet. Vi er stolte over at kunne være med til at hjælpe de lokale klubber, men samtidig ser vi også Cimbria som en god mulighed for eksponering. Basketball er en spændende sport med mange muligheder, og med Cimbrias ambitioner om både at satse på de lokale talenter og være med helt fremme, ser vi meget frem til den kommende tid,« lyder det fra Verdo-kommunikationsmedarbejderen.

På rette vej

Med den nye aftale føler Morten Hansen, at man er kommet godt på vej efter en række turbulente år. Først en konkurs, der sendte kronjyderne ned gennem rækkerne, inden man efter en lynreturnering til ligaen hoppede lige i armene på en flok pengemænd, der gik i gang med at investere beholdningen i det dyreste og stærkeste Randers Cimbria-hold nogensinde. Problemet var bare, at pengemændene lommer viste sig at være tomme, så da regningen skulle gøres op, hang Morten Hansen og Cimbria på den, inden man reddede den randrusianske elitebasket i en nervepirrende omgang regellimbo.

I sidste sæson fik man så samlet stumperne til en forholdvis anonym sæson, hvor man røg ud i kvartfinalerne.

»Vi må tage tingene step for step, og det her er et stort skridt i den rigtige retning. Det er den rigtige måde at gøre tingene på, og det skaber et godt grundlag for at vi fortsat kan skabe vores egne talenter, mens vi også bliver nødt til at hente profiler ind udefra for at være med på højeste niveau,« siger Morten Hansen, der med hovedsponsoratet har et konkret bevis for, at interessen for Cimbria er tiltagende – noget han også kan mærke i sin rolle som holdets cheftræner.

»Efter en lidt tynd periode, kan vi igen mærke, at interessen fra spillere udefra er vokset. Der kommer en del og henvender sig om, at de gerne vil spille for os. De ser Cimbria som en god mulighed for at taget steppet op, og ser os som et hold, hvor man kan få chancen som ungt talent. Det er positivt, men det kræver også, at man går helhjertet ind i det, for ellers kommer spilere fra vores egne rækker først i køen,« siger Morten Hansen.

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)